DRPNG slavi 10 let delovanja

Društvo reševalnih psov je bilo ustanovljeno leta 2010. Vendar se za temi desetimi leti skriva že mnogo let preteklega dela v okviru Enote reševalnih psov.

V teh 10 letih smo člani opravili deset tisoče ur prostovoljnega dela, ki smo ga vložili v svoje usposabljanje, v šolanje reševalnih psov, v vzdrževanje infrastrukture in v opravljanje svojega temeljnega poslanstva – pomoči pogrešanim osebam.

V tem času so naši člani dosegali zavidljive rezultate na preizkušnjah in tekmovanjih doma in po svetu. Naši člani so usposobljeni za posredovanje na domačih in tujih misijah. Zaslugo za to imajo tako člani, ki v svoje znanje vlagajo veliko časa, kot inštruktorji.

Svojega dela pa ne bi mogli opravljati sami. Sodelujemo z lokalnimi skupnostmi in drugimi službami civilne zaščite. Med njimi izpostavljamo zlasti odlično sodelovanje z Občino Ajdovščina, Občino Miren-Kostanjevica, URSZR Nova Gorica in dolgoletno sodelovanje z Mestno občino Nova Gorica.

10-letnica ni tako dolgo obdobje, da bi nas gnalo k strašno dolgim razmišljanjem. Je pa vsekakor vedno prava priložnost, da se zahvalim vsem, ki prispevajo k temu, da lahko opravljamo svoje delo: financerjem, za katerimi vedno stojijo zagnani posamezniki z imenom in priimkom, našim družinam, inštruktorjem, pa tudi prav vsem članom, ki so našo pot sooblikovali daljši ali krajši čas. S hvaležnostjo pa se spomnimo tudi vseh psov, ki so vse svoje življenje z veliko željo po sodelovanju pomagali pomagati ljudem, pa jih ni več z nami.

10-letnico bomo obeležili tako, kot nam je najljubše: s treningom. 

Sponzorji in donatorji:

Biolab_logo
https://www.biolab-eu.com/

mlinotest

http://www.mlinotest.si